Facebook

Kdo je kdo

Profil: AC Sparta Praha cycling 2019

Status Oficiální člen týmu AC Sparta Praha
PřezdívkaSPARTA
Narozen 11. 8. 1993 - St
Kde Praha
Bydliště Na Perštýně 350 /17, 110 00 Praha
Záliby Cyklistika
Foto Ve fotogalerii
Kontakt rubas@sparta-cycl...
http://sparta-cycling.cz
.: Chcete vědět více? :.

Nástěnka

Ski areál BRDY - Těškov - Strašice + aktuální stav sněhu a lyžařských stop 2022/23
Ski areál BRDY - Těškov - Strašice + aktuální stav sněhu a lyžařských stop 2022/235. 12. 2023
4.12.2023 projeta stopa Těškov v délce 21 km -Těškov - Holoubkov- Mýto lyžování pěkné
3.12. Ski Strašice -
...více

2022 Členské spolkové poplatky AC SPARTA PRAHA cycling z.s.
2022 Členské spolkové poplatky AC SPARTA PRAHA cycling z.s.24. 06. 2022
Vzhledem k zákonné povinnosti vybírat členské poplatky, prosím všechny členy ACS, kteří mají licenci ČSC o uhrazení
...více

Fanshop AC SPARTA Betlémské náměstí 7 a recepce restaurace Chodovar ,,Ve Skále,,
Fanshop AC SPARTA  Betlémské náměstí 7 a recepce restaurace Chodovar ,,Ve Skále,,5. 10. 2016
Dresy a kraťasy a další oblečení cyklistické Sparty můžete získat přímo přes http://www.sparta-cycling.cz/fanshop
...více

Všechny zprávičky

Kalendář

Tour de Brdy 8.červen 2024 Info
8. Červen 24 - So, 13:00
Silniční a gravel klasika po vrcholcích Brd se startem ve Strašicích ve sportovním areálu. přihlášky již na www.4timing.cz

Více událostí v kalendáři

Z fotogalerie

1.1. ve 13h startujeme VC Eko komíny a ADS stavby
z Rokycan na Žďár - tradiční závod do vrchu pro cyklisty a běžce o 10 000,- Kč
Fotogalerie - Procházení

SKI areál Těškov - úpravy stop a lyžování termíny závodů
CHODOVAR SKI TOUR 2017 - návrh
11.1.2017 večerní Tříkrálový běh - Těškov volně(10) hromadný Teškov
14.1.2017 Okolo Mariánskolázeňských pramenů
18.1.2017 večerní závod Těškov volně(10) hromadný Teškov
25.1.2017(5.2.) Chodovar Ski večern
Fotogalerie - Procházení

Tour de Brdy 2016
fotogalerie
Fotogalerie - Procházení

Stojí za návštěvu

Sportimage
aktuální sportovní informace
Brdská stopa - info z Brd
aktuální zpravodajství z Brd nejen sněhové + webkamery
BikeStream
Cyklistický webzine
Penzion - Výhledy na Brdy
Pronájem apartmánů/ penzion a ubytování od 290,- Kč/osoba v Těškově na Rokycansku.
V zimě běžecké lyžování ve Ski areál Těškov a v létě cyklistika nejen v Brdech. Dostupnost 3 km od dálnice D5 exit 50.
Tomáš Hrubý - Axiory
Portfolio management - Tomáš Hrubý

Více odkazů.





Článek

Nebojsa Jovanovič zůstává po úspěšné sezóně ve Spartě

Nebojsa Jovanovič zůstává po úspěšné sezóně ve Spartě

St - 9. Prosinec 2009, 17:13 - roadcycling.cz

Na jaře provázel příchod Nebojsy Jovanoviče do pražské Sparty řada otazníků. Vědělo se o něm jen, že reprezentoval Srbsko na olympiádě v Pekingu. Jak si povede ve specifickém prostředí české cyklistiky, jsme mohli pouze odhadovat. Zabydlel se rychle. Stal se prvním zahraničním vítězem Českého poháru silničářů......

... Pěti vítězstvími v sezóně 2009 dal Neša na všechny otazníky pádnou odpověď. Ve Spartě je spokojený, proto nepřekvapuje pokračování jeho angažmá i v příští sezóně.

Sympatický pohodář odjel počátkem listopadu na dva a půl měsíce domů do Srbska. V té době u nás pršelo a teploty rychle klesaly k nule. Netušil, že v kraji kolem Berounky, kam nejraději vyjíždí trénovat, zavládnou v průběhu listopadu příjemné jarní teploty. „Na běžkách moc neumím a hokej taky raději nehraju. Potřebuju být zdravý na cyklistickou sezónu,“ vysvětlil své odloučení od týmových kolegů. Jeho vztah ke specifickým tréninkovým prostředkům českých cyklistů v zimním přípravném období není zrovna kladný. Jak tedy přes zimu trénuje? „Posiluju a když je dobré počasí, vyjedu na kole. Taky hodně a rád chodím do hor,“, prozradil srbský rodák svůj způsob přežití zimních měsíců. V sezóně nachází útočiště v pražských Nuslích, odkud vyjíždí na trénink. Často směrem k brdským lesům, na Karlštejn i vzdálenější Křivoklátsko. Zpaměti vyjmenuje názvy desítek českých vesniček, kterými projíždí. „Okolí Prahy znám dokonale!“ V kopcích zpravidla trénuje sám, ale po závodech nepohrdne ani regeneračním tempem sparťanských veteránů. Oblíbil si nuselskou restauraci Chapadlo, kde doplňuje nezbytné kalorie. Tam jsme se také sešli k bilančnímu rozhovoru po úspěšné sezóně. Kdo jiný může zasvěceněji hodnotit naši cyklistiku než vítěz Českého poháru? Jako reprezentant jiného státu navíc s náležitým nadhledem. Jazyková bariéra mu ve zdejším kraji nehrozí, jeho otec je totiž Slovák.

Manfred Strnad/RoadCycling: Prvenství v Českém poháru jsi získal zdánlivě snadno. Stačily k tomu pouhé čtyři starty z celkového počtu 14 závodů. Jak se ti po ročních zkušenostech jeví úroveň české cyklistiky a zejména kvalita vrcholných závodů v ČR?

Nebojsa Jovanovič/Sparta Praha: Vyhrál jsem dva závody ze čtyř, víc startů v poháru jsem nestihl. Ale stačilo to! Se Spartou jsem závodil hodně v zahraničí. Pokud mohu z těch čtyř závodů soudit, má Český pohár solidní výkonnostní úroveň. Ale propagace byla slabá. Vyloženě zklamaný jsem byl v Ostravě. Vyhlášení celkových výsledků seriálu byla jednoduše bída. Prakticky žádný zájem médií!


RC: No jo, který novinář by se harcoval do Ostravy, zvykej si! Je málo „vhodnějších“ míst pro uspořádání závěrečného ceremoniálu než Ostrava...

Nebojsa Jovanovič: V žádném případě nechci hanět českou cyklistiku jako celek a zájem lidí o tento sport obecně. Je výrazně větší než v Srbsku. Na kole tady jezdí hodně lidí a také závodů pro různé kategorie je dost. U nás neexistuje jediný pořádný cyklistický web. Tady je jich spousta a díky nim o mě mají v Srbsku přehled nejen moji kamarádi, ale také funkcionáři svazu.

RC: Co jsi dostal za vítězství v Českém poháru?

Nebojsa Jovanovič: No přece pohár!

RC: Aha, víc nic? Jsi přece profesionál, který se musí cyklistikou uživit.

Nebojsa Jovanovič: Prostě pěkný pohár. Ale nestěžuju si, ve Spartě mám dobré podmínky. Proto chci v tomto týmu pokračovat. Se Spartou jsem se dostal jsem na kvalitní závody, na kterých jsem se mohl připravit na mistrovství světa.

RC: Je složité probojovat se do reprezentačního dresu Srbska pro vrcholné světové závody?

Nebojsa Jovanovič: Letos mi k tomu stačilo třetí místo na mistrovství Srbska. U nás existuje trochu jiný nominační klíč než v Česku. Svaz sleduje výkonnost po celý rok a hlavně pak aktuální formu před šampionátem. Třeba Ivan Stavič, který srbský mistrák vyhrál, šel s s výkonností dolů a letos nereprezentoval. Mistr u nás nemá nominaci automaticky jistou. Moje výkonnost naopak postupně narůstala a také díky informacím z webů se to o mě vědělo. Od února jsem se připravoval s cílem dostat se do nejlepší možné formy na konci léta.

RC: Před šampionátem jsi absolvoval český kultovní maraton Král Šumavy. Čekalo se tvé vítězství, ale dojel jsi „až“ druhý.

Nebojsa Jovanovič: V té době jsme hledali vhodný dlouhý závod jako přípravu před světovým šampionátem. Krále jsem jel z plného tréninku stejně jako ostatní naši kluci. Prohrál jsem ve až ve spurtu, z toho si nic nedělám. Nejsem spurtér. Jako příprava v těžkých kopcích se Král Šumavy osvědčil.

RC: Kolik světových šampionátů jsi zatím absolvoval?

Nebojsa Jovanovič: Asi osm (zamýšlí se). Jo! Dvakrát jako junior, třikrát za třiadvacítku a v posledních třech letech v elitě taky třikrát. K tomu loni olympiáda v Pekingu.


RC: V šestadvaceti letech máš obrovské zkušenosti a můžeš srovnávat. Jaké bylo Mendrisio v porovnání s předcházejícími šampionáty? A těžší než olympiáda?

Nebojsa Jovanovič: Mendrisio bylo zatím to nejtěžší, co jsem na kole jel! Na olympiádě jedou silné mančafty v maximálně pěti lidech. Na mistrovství světa v devíti a to znamená velký rozdíl v pojetí závodu. I trasa byla v Mendrisiu těžší než v Pekingu. Už v tréninku mi bylo jasné, jak to bude v závodě vypadat. Peloton zrychloval a pořád se to škubalo na skupinky. V elitě jsem zatím nikdy na mistrovství světa do cíle nedojel, tempo v konci závodu je prostě pekelné. Kdo nejezdí průběžně v ProTouru, nemá šanci. Tak to prostě je!

RC: Trochu depresivní, ne?

Nebojsa Jovanovič: Nedá se nic dělat, když chceš závodit na kole, musíš se mířit s tím, že pojedeš takové závody, na které stačí tvoje výkonnost a samozřejmě výkonnost týmu. ProTour je jiný cyklistický svět.

RC:Přesto tohle trochu kruté poznání, cítíš, že tvoje výkonnost roste a jednou by to mohlo na šampionátu vyjít?

Nebojsa Jovanovič: Výkonnost sezónu od sezóny zatím pořád na vzestupu. Především bych chtěl ještě jednou jet olympijský závod. V něm je větší šance na úspěch než při mistrovství světa. Samozřejmě bych si přál šampionát dokončit na nějakém pěkném umístění. Určitě to možné je.

RC: Kterých prvenství si letos nejvíc ceníš?

Nebojsa Jovanovič: Nejcennější pro mě bylo vítězství v etapě na Okolo Srbska (UCI, 2.2). V tu dobu mi to vůbec nešlo. Z předchozích závodů jsem byl úplně mrtvý. Předtím jsem měl za dva měsíce v nohou třicet startů. Doma jsem se potřeboval ukázat kvůli nominaci a vyšlo mi to. Celkově jsem vyhrál Bradlo (UCI 2.2) a určitě si cením také vítězství v českých pohárových závodech v Příbrami a Plzni.

RC: Závěrečný etapák Sparty v Číně jsi neabsolvoval. Vzhledem ke kvalitě konkurence v kategorii HC to mohla být dobrá zkušenost, ne?

Nebojsa Jovanovič: Závodil jsem nepřetržitě od února. Po mistrovství světa mi šla forma zákonitě dolů. V Číně bych nebyl týmu nic platný. A jako výlet? To ne! V Číně jsem byl čtyři týdny před olympiádou, stačilo mi to.

RC: Kolik kilometrů máš letos najeto?

Nebojsa Jovanovič: Od února do konce října kolem sedmadvaceti tisíc. Je to podobné každý rok. Po sezóně je třeba dobít baterky, proto v listopadu na kole moc nejezdím. Rád chodím po horách, ale běžky a hokej, sporty které provozujete v Čechách, nejsou pro mě moc vhodné. Asi bych se zranil (směje se). Nejsem na to zvyklý, tak raději odjedu domů. Přes sezónu se do Srbska téměř nedostanu. Kolem Vánoc se už začínám těšit, jak všechno začne po Novém roce znova. Loni jsem už 1. ledna seděl na kole v Řecku. Konkrétní plán přípravy na sezónu 2010 zatím ještě neznám, ale bude to určitě podobné jako letos.

 

Vaše reakce:

Reakce jsou řazeny od nejstarších po nejnovější.
-Přidat příspěvek
Přidání příspěvku
Jméno (nepovinné, ale podpis je vítán):


Email:


Nadpis vaší reakce, téma:


Text (povinné):

Reakce na příspěvek č.
Pokud chcete reagovat přímo na konkrétní příspěvek vložte číslo tohoto příspěvku.
(nebo stačí kliknout na odkaz Reagovat a číslo příspěvku se doplní samo).

Váš email bude ochráněn před spamovými roboty.

Webmaster si vyhrazuje právo nevhodné příspěvky smazat.
To se týká hlavně vulgárních, komerčních, nesmyslných a lživých příspěvků.

Obohaťte své texty o tyto smajlíky:
Www
Opište kód z obrázku A proč jako?
Ptáte se proč opisovat kód z obrázku? Protože, nebýt tohoto kódu měli bychom tu plno nesmyslných příspěvků od spamových robotů, kteří denně procházejí internet a vyplňují samými nesmysly všechny možné formuláře. Jenže u nás narazí. Nedokáží totiž (narozdíl od člověka) přečíst text schovaný v obrázku. Oni ho vidí pouze jako obdelník s neznámým obsahem
     

Sparta Junior

Fanshop AC Sparta Praha cycling 1893
Fanshop AC Sparta Praha cycling 1893 24. 06. 2022
sparťanské sportovní oblečení na kolo, fotbal, hokej, atletiku a originální dárkové zboží nejen pro Sparťany najdete ...více

CYCLE PARKING - stojany na zavěšení jízdních kol
CYCLE PARKING - stojany na zavěšení jízdních kol5. 08. 2021
jedinečný systém zavěšení jízdních kol a koloběžek od Sparta cycling.
Univerzální venkovní stojan pro 7 ...více

Všechny zprávy

Cykloakademie

18.ročník TOUR DE BRDY – Velká cena Strašic
18.ročník  TOUR DE BRDY – Velká cena Strašic25th March 2024
18. ročník TOUR DE BRDY – Velká cena Strašic
startuje v sobotu 8.června 2024 ve 12:00 hodin ve ...more

Všechny zprávy Sparty B

RSS vlákno (B)

Reakce u článků

erikis1: Lookin for the best amatuer lesbian video on the internet
Pornhub owner pays 1 8 mln to resolve us probe of sex
https://summed-chul-soon-wikipedia.fetish-matters.net/?malia-katrina
Přidáno 28. 03. 2024 ke článku: 94.ročník Chodské 30. vyhrál Martin Šimurda > Reakce
 
coletteen4: 75 unique creative catchy adult entertainment business
Teen cartoons teen cartoon porn featuring barely legal sluts
https://khloe-phone-case-oilded.fetish-matters.com/?ellen-karlee
Přidáno 28. 03. 2024 ke článku: Finále Ski areálu Těškov - Cena pivovaru CHODOVAR pro Ondřeje Vodrážku > Reakce

Příspěvky z fóra

Eliška Karlíčková: POTŘEBUJETE FINANČNÍ POMOC?
Ste v ťažkej finančnej situácii? NOVAPUJCKA.CZ@GMAIL.COM.

Potrebujete urgentné peniaze na realizáciu svojich projektov? Koľko potrebuješ? Chcete ho dostať do 24 hodín? Ponuka úveru začína od 50 000 Kč do 30 000 000 Kč s ...[zkráceno]
Přidáno 12. 03. 2024 do vlákna: Kniha hostů - stálé vlákno
 
Eliška Karlíčková: POTŘEBUJETE FINANČNÍ POMOC?
Ste v ťažkej finančnej situácii? NOVAPUJCKA.CZ@GMAIL.COM.

Potrebujete urgentné peniaze na realizáciu svojich projektov? Koľko potrebuješ? Chcete ho dostať do 24 hodín? Ponuka úveru začína od 50 000 Kč do 30 000 000 Kč s ...[zkráceno]
Přidáno 12. 03. 2024 do vlákna: Kniha hostů - stálé vlákno

Nejnovější diskusní vlákno:
Kniha hostů - stálé vlákno

Zobrazit všechna vlákna ve fóru